Natječaj

1. Što je Plesna mreža Hrvatske?

Plesna mreža Hrvatske poziva plesne subjekte na području Republike Hrvatske da se prijave na Javni poziv te time pridonesu bitnoj strukturalnoj promjeni i daljnjem razvoju plesne umjetnosti u Hrvatskoj. Za 2019. godinu u program PMH uključili su se Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Gradsko kazalište Zorin dom Karlovac, Kazalište Virovitica, Dubrovačke ljetne igre, Osječko ljeto kulture, Pučko otvoreno učilište Poreč, Dječje kazalište Branka Mihanovića Osijek, Hrvatski dom Vukovar, Pučko otvoreno učilište “Novi Marof”, ZKM – Zagrebački plesni centar, Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, Pučko otvoreno učilište Ivan Babić Umag, Akademija za
umjetnost i kulturu u Osijeku i Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci.

2. Tko se može prijaviti?

Pravo prijave imaju umjetničke organizacije, udruge, ustanove u kulturi i samostalni umjetnici te fizičke i pravne osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi u području suvremenoga plesa i pokreta.

Prijaviti se mogu radovi nastali u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji s inozemnim partnerima čija je premijera bila između 1.9.2015. do 21.12.2018.

Prijave čiji su dio autorskog tima ujedno i članovi selekcijske komisije neće biti prihvaćene.

3. Koji je rok prijave?

Natječaj traje od 22.11. do 31.12.2018. godine.

4. Kome se prijavljuje?

Prijavnica za program Plesna mreža Hrvatske popunjava se online.

5. Kakav je proces selekcije?

Prijavljene radove razmatra selekcijska komisija koju imenuje stručni tim za program Plesna mreža Hrvatske. Selekcijsku komisiju čine 3 člana čija se imena javno objavljuju po objavi rezultata natječaja. Stručni tim za program Plesna mreža Hrvatske šalje materijale odabranih radova partnerima koji vrše konačan odabir sukladno svojim potrebama i mogućnostima. Stručni tim za program Plesna mreža Hrvatske dalje koordinira gostovanja. Broj odabranih predstava ovisit će o sredstvima odobrenima Programu, kao i o interesu i mogućnostima partnera.

6. Kakve predstave se mogu prijaviti?

Selekcijska komisija će za program Plesna mreža Hrvatske razmatrati radove namijenjene scenskoj izvedbi, kao i radove kreirane za specifične lokacije, koji se mogu adekvatno adaptirati, u skladu s mogućnostima partnera. Dužina prijavljenih radova ne može biti kraća od 20 minuta.

Na Javni poziv se mogu prijaviti recentni radovi, kao i reprizni naslovi čija je premijera izvedena nakon 1. rujna 2015. Mogu se prijaviti i radovi koji su prijavljeni prošle godine, a nisu uvršteni u selekciju.

Prijavljene predstave moraju biti završene, radovi u nastajanju ili prezentacije neće biti prihvaćeni. Natječaj se ne odnosi na predstave za djecu.

7. Tko snosi troškove?

Troškove izvođenja, putne troškove unutar Hrvatske te promocije gostovanja selektiranih predstava snosi Umjetnička organizacija Plesna mreža Hrvatske iz sredstava koje joj je za program Plesna mreža Hrvatske dodijelilo Ministarstvo kulture.

8. Kako se sklapaju ugovori?

Umjetnička organizacija Plesna mreža Hrvatske sa svakim odabranim subjektom sklapa ugovor kojime se reguliraju međusobna prava i obveze.

9. Što rade partneri?

Partner (kazališta, festivali i sl.) u programu Plesna mreža Hrvatske ima ugovornu obvezu organizacije izvođenja pojedine predstave prema svim pravilima marketinško-promotivnih aktivnosti i tehničke podrške u skladu s tehničkim mogućnostima prostora u kojem se predstava izvodi i tehničkim zahtjevima pojedine predstave.